RollTheDice problem z nazwą rolla
-
Nazwa pluginu: RollTheDice
Wersja pluginu: 1.0.5
Wersja Oxide: 2.0.3864Przerzucałem "date" z lokalnego serwera na serwer prawidłowy z taką samą wersją oxide, problem pojawił się po wpisaniu komendy /roll. Mianowicie wyświetla się {rollname} zamiast nazwy rolla, po wpisaniu np. /roll gracz - losowanie działa normalnie, otrzymuje się nagrodę etc. Problem polega na samym wyświetlaniu nazwy. Na lokalnym serwie wszystko działało.
SS:

-
@exotic musisz wejść do
oxide/datatam masz plikrolls

i tam gdzie masz name wpisujesz nazwe swojego rolla. -
Problem w tym, że tam mam wpisane np. "gracz"
i po wpisaniu /roll
pokazują się dostępne losowania:
{rollname} -po wpisaniu /roll gracz
roll normalnie działa więc to nie jest ta linijkaPo prostu źle się wyświetla nazwa, to musi być błąd wewnątrz skryptu, nie wczytuje nazwy z folderu data, ale nie mam pojęcia w którym miejscu jest błąd

-
Dobra można zamknąć naprawiłem xd
.Replace("{rollname}", pair.Value.name)
w pluginie chciałem upiększyć wygląd rolli i wpisałem
.Replace("<i>{rollname}</i>", pair.Value.name)
Co powodowało konflikt i się nie wyświetlała nazwa

Mimo wszystko dzięki za chęci Kub41Tap

-
@exotic spk dodaje tag rozwiązane.
-
undefined uMod zablokował ten temat dnia
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się