Instalacja serwera Hurtworld Legacy na VPS
-
@baloniasty Jaki system? Spróbuj stworzyć katalog jako użytkownik
hwserverkomendąmkdir -p /home/hwserver/i powtórz instalacje. -
System Debian 11, próbowałem tego co napisałeś, nie działa.
-
@baloniasty wykonałeś w takiej kolejności?
cd /home/hwserver/steamcmd ./steamcmd.sh +login anonymous +force_install_dir /home/hwserver/ +app_update 405100 -beta legacy validate +quit cd /home/hwserver -
Tak, zgadza się.
-
@baloniasty nie wiem jak pomóc wydaje mi się, że coś źle w kolejności komend. Skoro nie chce się wykonać komenda ./steamcmd.sh to najprawdopodobniej steamcmd jest zainstalowany w złym katalogu.
-
Witam po wpisaniu w konsole ./start.sh lub ./host.sh wyswietla mi komunikat Set current directory to /home/hwserver
Found path: /home/hwserver/Hurtworld.x86
Folder jest odpowiedni, ten drugi blad w logach pokazuje 21:15 [Error] Couldn't check for update to Compiler.x86
21:15 [Error] The remote server returned an error: (404) Not Found.
Nie moge niczego znalzec na necie jakas porada ? -
@wieszok Tak ma być ponieważ na linuxie nie działa konsola serwera. Jeżeli wyświetla się cos takiego:
Set current directory to /home/hwserver Found path: /home/hwserver/Hurtworld.x86to serwer już działa
Jak chcesz sprawdzić log z uruchomienia serwera włącz serwer używając komendy ./start.sh wtedy powinien stworzyć się plik w głównym kataloguoutput.txt -
@Mroczny a masz może plik który zmienia serwer steam na steam/nosteam?
-
@Termal nie mam
-
Witam mam problem żeby uruchomić serwer i plus zeby dołaczyć na serwer
-
@Vortex69-0 Stwórz nowy temat i wstaw w nim logi, wróżyć nie umiem
-
@Mroczny napisał w Instalacja serwera Hurtworld Legacy na VPS:
@Vortex69-0 Stwórz nowy temat i wstaw w nim logi, wróżyć nie umiem
Problem tkwi w tym iż zainstalował to poprzez te komendy w poradniku razem na dc byliśmy i udostepniał obraz, Po zainstalowaniu serwera nie da się połączyć z serwerem cały czas leciały kropki i tak w kółko.
-
@SebaaaTV też tak zrozumiałem jak Vortex napisał tylko wciąż nie mam żadnego logu żeby sprawdzić w czym tkwi problem.
-
jak mogę nadać sobie admina ?
-
@DeYam https://www.umod.pl/topic/122/jak-nadac-admina
Jakbyś miał problem stwórz nowy temat -
Poradnik nie działa problemy z linkami bład z plikiem oxide itp Update!
-
@SebaaaTV Wszystko działa tylko jest jakiś problem z pobraniem Oxide.Hurtworld.zip, musisz go ręcznie wrzucić do plików serwera.
Aktualnie nie znam przyczyny czemu nie chcę się pobrać za pośrednictwemwget
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się